Höstens matcher
2017-09-10 17:59
Hej

Nu har tiden för att lämna in och ändra matchdatum/tid gått ut och då kan vi börja blicka framåt.

Höstens 19! matcher är nu inlagda i kalendern och går att hitta på hemsidan. Vi har ännu inte skickat ut några kallelser, det väntar vi med ytterligare några veckor. Det vi kan säga i dagsläget är att vi har många hemmamatcher under hösten, så räkna med ett pass var i kiosken, det räcker dock med två föräldrar per gång.

Nu närmast kommer kallelse till träningscupen på hemmaplan söndag 1/10 kl 10-17, svara snarast så vi vet om vi ska ha ett eller två lag den dagen.

Igår var Martin T på ledarkurs hela dagen, kursen hade fokus på spelet innebandy med utbildning av innebandyspelare upp till 16 års ålder. Inom Smålands förbund försöker man trycka på vikten av att spelarna ska lära sig vissa pusselbitar (olika typer av passningar/skott etc.). Vi kommer att försöka lägga upp träningen på ett sådant sätt att varje spelare får flera tillfällen att öva på dessa färdigheter. En stor fördel är att vi i år kan träna i Idrottshuset på en större plan.

Det generella upplägget är följande:
Tisdagar: träna upp individuella färdigheter (skott, passningar), träna på olika spelmoment (löpvägar, uppspel) som dyker upp på match
Onsdagar: lek, bollteknik, målvaktsträning, smålagsspel
Fredagar: individuella färdigheter (teknik, bollbehandling, skott, mottagningar), matchspel för att öva på tränade moment.

Än så länge är det ju fotbollssäsong och då jobbar vi med gamla övningar som trots allt behöver nötas vidare.

Det som nu känns extra bra är att några föräldrar är villiga att starta en föräldragrupp. Vi utnämner Monz mamma Helena till styrande i gruppen och hoppas att fler kan tänka sig att ställa upp. Första uppdraget blir träningscupen, där någon inkomstbringande aktivitet (lotter etc.) blir viktig.

Ledarna
Inskrivning
2017-08-28 12:08

Hej


Ni som missade helgens inskrivning, för er är det bäst att ta med kontanter (700:-). Vill man beställa kläder är det bara att gå in till Intersport.


Fredag kl 16.30 i Ängaryd kör vi igång säsongen. Ses!


Ledarna

Nu kör vi snart igång!
2017-08-21 12:18

Hej

Nu när sensommaren visar sig från sin bästa sida så är det dags att tänka på höstens och vinterns aktiviteter. Vi ledare i IBF Tranås P-06 har en spännande och fullspäckad innebandysäsong att erbjuda.

I lördags hade föreningen sin årliga kick-off med ledare från A-lag till Innebandylekis (3år). Dagen handlade om föreningsutveckling och målet var att se framåt och lyfta fram det som fungerar bra, inte gnälla för mycket. Det finns alltid saker som kan bli bättre, men det är roligare att fokusera på det positiva och sedan försöka hitta nya vägar för att skapa en ännu bättre förening. Det kanske inte kommer att märkas så mycket redan nu vid säsongsstart, men målet är att föreningen ska utvecklas successivt. En stor milstolpe i framtiden är ju den nya arenan som "ska" byggas, projektet smyger sakta framåt, men vi får hoppas att våra grabbar kommer att få springa in i en ny hall inom några år, oavsett vilket år det blir så är det en fantastisk morot att jobba mot.

Det finns många praktiska saker att förbättra i en förening och även specifikt i ett lag, men även hur vi som ledare av ett lag agerar på plan och utanför. En praktisk sak som vi kommer att jobba för är att lyfta fram de äldre lagen så att grabbarna får en morot att jobba mot, ett sätt att skapa förebilder. En idé vi hade lördags var att vi ska ta med grabbarna på en A-lagsmatch under hösten.

Nu till säsongen 17/18
Inskrivning: Redan nu på lördag 26/8 är det inskrivning för alla som har tänkt hänga med på resan in i framtidens IBF Tranås, för P-06 är det mellan kl 10-11 som gäller. Medlemsavgiften betalas på plats. OBS! Glöm inte medlemskortet. Det viktigaste med dagen är att man kan köpa utrustning: kläder, skor, klubbor

Träningar: Vi har blivit tilldelade totalt tre träningstillfällen enligt följande:
Tisdag, Idrottshallen kl 18-19 (träningen kommer att börja 17.30)
Onsdagar, Torehallen (Junkis) kl 17-18 OBS! Frivillig träning
Fredagar, Ängaryd 16.30-18 (här behövs det hjälp att plocka ner sargen)

Första träningen för säsongen, fredag 1/9 i Ängaryd, vi kör tisdag och fredag under september och när fotbollen är klar så bygger vi på med den frivilliga träningen på onsdagar. På onsdagarna kommer det vara lek, skott och spel så man missar inga viktiga genomgångar/övningar om man väljer bort den tiden i förmån för andra aktiviteter, vi vet att många har mycket på agendan.

Matcher: Vi var totalt 28st spelare under föregående säsong och valde av den anledningen att anmäla oss i två olika serier, det resulterade i att vi har totalt 18 matcher per "halvår". Vi kommer att åka med maximalt 14 spelare till varje match och de flesta helger spelar båda lagen (14+14). Laget behöver minst bestå av 11 spelare som det finns lite marginal.

Vi kommer skicka ut kallelser till matcherna som vanligt, men eftersom det är så många så räcker det att ni fokuserar på de helger som ni vet inte fungerar. Det räcker alltså att kolla kalendern och svara "Nej" om man inte kan, annars förutsätter vi att spelarna är tillgängliga. Första matcher är redan 8/10, vi kommer att utgå från era svar och sedan sätta ihop trupperna till höstens matcher så att ni vet i god tid vilka dagar och tider som gäller. Hemmamatch innebär som vanligt att vi bemannar kiosken, dock kortare tid per tillfälle.

Det blir en träningscupp i Idrottshuset söndag 1/10 kl 10-17, då bjuder vi in några andra lag. Under dagen har vi kiosken öppen och kör halva-potten.

Föräldragrupp: Vi vill att 2-4 föräldrar bildar en föräldragrupp som ska ha till uppgift att jobba runt laget med saker som ska främja sammanhållning, men även avlasta från oss övriga ledare. Arbetsuppgifter som vi funderat på är:
1. Ta hand om lotter som laget ska sälja (en gång höst + en gång vår)
2. Anordna gemenskapsaktivitet under jullovet och som avslutning i vår
3. Ta fram förslag på hur vi kan få in pengar till en lagkassa
4. Leta sponsorer till laget för att på så sätt kunna köpa in tröja, väska, etc.
5. Leta gemensamt boende för föräldrar i samband med cuper

Vi hoppas att det finns frivilliga som kan dra igång detta arbete, sen är tanken att stafettpinnen lämnas över till några andra till nästa säsong.

Cuper: Vi har för avsikt att åka på två cuper, en i början av januari och en i April. Det finns tre olika cuper i januari att välja på med olika förutsättningar. Samma cup som förra säsongen i Norrköping  (5-6/1), Sibben Cup i Skövde (5-7/1) eller i Eksjö 6/1. I slutet av säsongen är det Fair Play Cup i Jönköping som gäller.

Hemsidan: Tänk på att använda hemsidan, där finns mycket information.

Tack för att ni läste ända hit! Synpunkter/förbättringsidéer tas tacksamt emot.

Vi återkommer framöver krig ett eventuellt föräldramöte, det viktiga nu är att få fram en föräldragrupp, övriga funktioner runt laget klara vi av på oss fyra.

Ledarna

Säsongen 17/18
2017-08-12 16:13
Hej

Nu behöver ni snart inte vänta längre, säsongen drar igång fredag 1/9 med träning i Ängaryd kl 16.30-18.

Info om säsongen i övrigt och inskrivning etc. kommer efter höstens kickoff för ledare 19/8.

Det som redan nu är klart är att vi ska spela i två serier och har totalt 36 matcher över säsongen!

Ledarna
Lidl Cup lördag 1/4
2017-03-27 16:19

Hej


Samling kl 08.30 för alla, både Tranås Röd och Tranås Svart.


Spelschema och kioskschema finns även i dokumentenSpelschema, Tranås Röd (MartinT, Christian)


09.00 Tranås Röd - Mjölby
10.20 Vetlanda - Tranås Röd
13.00 Tranås Röd - BIK Svart
15.20 Linköping - Tranås Röd


Tranås Röd


Axel, Jakub, Aston, Arvid U, Arvid S, Emil, Gustav, Linus, Leon, Vilgot, Alex, Glenn, OlleSpelschema, Tranås Svart (Martin R, Erik)


09.40 BIK Gul - Tranås Svart
11.30 Tranås Svart - Norrköping
14.20 Tranås Svart - Linghem
16.20 BIK Guld - Tranås SvartTranås Svart


Erik, Wille, Albin, Svante, Daniel, Hugo A, Tristan, Oscar, Hampus, Sigge, Samuel, Wilmer, MonzKIOSKEN
08.30-09.30 TrS Wille+Jakub
09.30-10.20 TrR Arvid U+Vilgot
10.20-11.30 TrS Monz+ Svante
11.30-13.00 TrR Linus+Aston
13.00-14.20 TrS Erik+Wilmer
14.20-15.20 TrR Arvid S+Glenn
15.20-16.20 TrS Sigge+Samuel
16.20-17.00 TrS GustavPoolspel våren
2017-01-20 00:35
Första Poolspelet 29/1

Följande har kiosken

08.30-09.45

Oscar, Erik

09.45-11.00

Olle, Daniel

11.00-12.15

Emil, Svante

Nu kan ni se trupperna även till poolspelen framöver, dock kommer det ske ändring, men i stora drag är det dessa lag som gäller.

Ledarna