SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
D2
Bli medlem i IBF Tranås
BLI MEDLEM
Välkommen till IBF Tranås Dam

Här kommer du under säsongen att kunna ta del av insights, artiklar och annan spännande information om IBF Tranås Dam.

 

Välkommen att följa!

En lektion och lärdom
2021-10-20 11:19

Då är också säsongens hemmapremiär avklarad. Med ett tydligt bevis för att vi fortfarande är väldigt tidigt i vår utveckling som taktisk enhet och fungerande innebandylag.

 

I fredags var det alltså dags att välkomna Växjö IBK till Tranås för säsongens första hemmamatch. Det var uppenbart att det fanns en del anspänning och nervositet i truppen inför denna match. Det var länge sedan vi spelade inför hemmapubliken och för en del var det t.o.m. första hemmamatchen som seniorspelare i damlaget.

 

Jag tycker att vi inleder bra med ganska tydliga riktlinjer för hur vi ska spela och agera och lyckas också ta ledningen med 1-0. Tjejerna höll sig också bra till taktiken inledningsvis. Sedan blir det ganska snabbt, redan halvvägs in i startperioden uppenbart att Växjö kommit längre som enhet. Deras förmåga att anpassa sig och spela på sina styrkor och våra svagheter var betydligt bättre än vår. De läser oss ganska snabbt och vi har svårt att anpassa och justera vårt spel. Trots lite problem i första tycker jag att vi är med och det står 1-2 på tavlan efter första perioden.

 

Vi hade ett bra taktiskt snack i pausen där vi gick igenom ett antal punkter att tänka på och justera ... men ... vi pratade alldeles för länge ...

Helt MITT fel ... och tyvärr leder det till en utvisning för att vi är försent upp till tekning som Växjö utnyttjar och istället för tagg och pepp för 2-2 så står det helt plötsligt 1-3 och mungiporna pekar lite neråt istället. Det är klart att jag blir förb---ad på mig själv och det kanske även påverkade mig i andra perioden. Det måste vi ta som en läxa och lärdom att hantera den typen av bakslag bättre. Vi kommer ur det vi pratat om och hamnar i en situation där vi gör fel saker och blir väldigt tveksamma i vårt spel.

 

Efter ungefär halva matchen ställer vi om i försvarsspelet och lyckas efter det betydligt bättre med att ha koll på och stänga bort Växjös rörliga anfallspel och snabba skytte. Hade vi hunnit längre i vår träning med anfallspel hade vi kanske kunnat vända matchen lite här, men vi kör fast i uppspelen under resten av matchen och tyvärr kommer vi till för få avslutslägen för att på riktigt ha en chans att komma ikapp.  Det är ett fåtal gånger vi kan spela oss förbi mittplan och etablera ett tryck hos Växjö. Vi noterar att vi spelar 1-4 i första halvan av matchen och 1-1 i den andra halvan. Jag tror inte att det beror på att Växjö slog av på takten utan faktiskt att vårt försvarsspel fungerade bättre efter omställningen.

 

Vi tar detta som ett steg i vår utveckling och något vi tar lärdom av och bygger vidare från. Till helgen väntar en ny match, borta mot Nässjö och då laddar vi om för en bra prestation.

Premiären avklarad
2021-10-12 14:14

Då var vi äntligen framme vid premiären i lördags. Många är vi som längtat efter att få gå och titta på innebandy eller spela inför publik igen.

 

Efter en försäsong som till stora delar varit bra, men med begränsade möjligheter att träningsmatcha så var vi äntligen framme vid premiären. 

 

Husqvarna borta är ingen lätt uppgift var vår tanke inför matchen. Något som också bekräftades när vi väl var igång.

 

Vi har gjort ganska stora omläggningar i det speltaktiska och det kommer att dröja ytterligare veckor/månader innan jag tror att vi känner att vi är "hemma" i vårt taktiska system. 

 

Inledningen av matchen var lite trevande och jag kände att Husqvarna hade lite övertag i boll, men att vi kontrollerade defensiven bra. Tyvärr fick Vilma Wikner kliva av nästan omgående pga en sträckning och vi fick möblera om lite i laget. Vi släppte en del farliga skott, men täppte till detta efter hand och kunde börja ställa om till mer och mer av anfallsspel också. Det kändes riktigt skönt när vi tog ledningen med 1-0 och vi kunde slappna av lite mer i vårt eget spel. Husqvarna replikerade i andra men vi kunde återta ledningen i slutet av mittenperioden. En målsnål tillställning i 40 minuter som skulle förändras.

I den tredje perioden flyttade Husqvarna fram positionerna lite och vi behövde justera vårt spel, vilket vi inte riktigt behärskade och matchen började svänga rätt mycket. Både vi och Husqvarna började nog också bli lite trötta och ytorna öppnade upp sig lite mer än tidigare. Vi rullade med lite avlastande byten för att få energi i laget. Efter en period av svängigt spel tyckte jag att vi började hantera spelet lite bättre mot slutet igen och det kändes skönt när vi gjorde 6-5. Där trodde jag att vi skulle kunna segla hem matchen, men ... Husqvarna gav verkligen inte upp och ett lite slumpartat 6-6 gjorde att slutminuterna blev nerviga.

När vi med 16 sekunder kvar på klockan fick ett offensivt frislag plockade vi vår time-out och drog upp några taktiska riktlinjer. Det var naturligtvis helt underbart när vi direkt på frislaget gör 7-6, men ett klockstrul gjorde att segerjublet sattes lite i halsen då time-outklockan ljöd precis när bollen gått i mål bakom Husqvarna-keepern. Domarna valde dock det enda rätta, att godkänna målet och efter det kunde vi styra bort Husvarna i de återstående 15 sekunderna. Skönt!

 

Säsongens första trepoängare är naturligtvis värdefull att få med sig redan i första matchen, men det viktigaste var att vi tagit tydliga kliv i vårt positionsspel och vår hantering på plan av taktiken. Det här laget och den här taktiken kommer att bli bättre och bättre under säsongen och vårt mål är att se till att vi spelar vår bästa innebandy vid varje tillfälle och att vi får ut max av både spelare och taktik.

 

På fredag är det dags för hemmapremiär då Växjö kommer på besök. Då blir det en ny utmaning och vi hoppas kunna sätta ytterligare prägel på matchen med vårt spel och våra duktiga spelare.

 

/ Peter

Ny säsong - Nya möjligheter
2021-09-20 09:45

Varmt välkomna till säsongen 2021-2022!

 

Det är med stort nöje som jag och min kollega Marina nu börjar ladda för en innebandysäsong där vi förhoppningsvis får spela alla matcher och bjuda en publik utan begränsningar på underhållning.

 

Den här säsongen har vi flyttat upp hela vårt damjuniorlag till A-truppen. Det betyder att vi har ett ungt lag, kryddat med några mycket värdefulla rutinerade spelare.

Uppdraget som tränare är att utveckla det här laget som grupp. Det kommer vi att göra genom att utveckla varje individ och skapa förutsättningar för alla spelare att utvecklas utifrån sin egen ambition med innebandy. 

Vår egen målsättning kommer helt och hållet att vara kopplad till de prestationer vi utför. Resultatet kommer att bli vad det blir. Det är vår insats på individuell nivå som Marina och jag kommer att arbeta med. 

Med det sagt hoppas vi såklart kunna bjuda på bra underhållning och ett gäng segrar under säsongen.

Fredagen den 15 oktober har vi hemmapremiär och hälsar alla välkomna till Idrottshuset!

 

Väl mött!

 

/ Peter

Säsong 2020-2021
2020-08-24 23:44
Nu laddar vi för en ny säsong!!!

Mitt namn är Tonie Andersson och jag kommer ha huvudansvaret för D2 laget iår. 
Till denna säsong kommer vi jobba tillsammans med F04-05 laget, köra en gemensam träning ihop och hjälpas åt både med spelare och ledarsidan i Damlaget. Slussa in spelare till senior laget och hjälpas åt i båset.
På onsdag den 26 augusti åker vi till Vimmerby för 1a matchen i Smålandscupen, en riktigt bra utmaning som första match.
Följ oss på Instagram ibftranasdam

Nu kör vi!
BLI MEDLEM
Kommande matcher
Spelade matcher
Sön 24/10 17:00
1 - 1  
Fre 15/10 20:00
2 - 5  
Lör 9/10 15:00
6 - 7  
Lör 11/9 14:00
Mån 23/8 19:30
5 - 0  
Sön 1/11 13:30
6 - 7  
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen