SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information P12 - träning | match | övrigt
2022-09-30 09:00

Denna nyhet innehåller aktuell information om träning, match och lite annat. Om förutsättningar ändras under säsongen, t ex om spelartruppen blir större eller spelschemat justeras, så kan denna information komma att revideras.

T R Ä N I N G

Vi kommer i tid, är friska och förberedda till träningen. Det innebär t ex att man:

- är ombytt och klar vid samlingstiden 16.45* / 18.00

- i svart T-shirt och shorts

- med fylld vattenflaska

 

Ett exempel på träningsupplägg är uppvärmning utan/med boll, matchspel, spel-/teknikövning, matchspel och avslutning (t ex fys).

 

*) Vi behöver hjälp av föräldrar att bygga sarg på måndagar.

    Sarginstruktion Ängarydshallen

 

En ledare är alltid kvar i omklädningsrummet efter träningen, så man har möjlighet att duscha.

 

Sista ordinarie träningen för hösten blir onsdag 21 december. Höstens sista seriematch spelas lördag 17 december. Träning under jul- och nyårshelgen efter ett separat schema. Sista ordinarie träningen för våren beror på när Giab Concept Cup kommer att spelas. Vårens och säsongens sista seriematch spelas söndag 19 mars.

 

M A T C H

Förra säsongen spelade vi i dubbla poolspel, 3-3 och 4-4. Denna säsong är vi anmälda till seriespel Pantamera P Norra Blå Gr 4 (-12). Serien består av nio lag = 16 matcher (dubbelmöten). "Blå nivå" är en serieform med resultat, men utan tabell, poängberäkning och poängliga. Spelformen är 4-4, planen max 30 x 15 m och s k poolspelsmål (120 x 90 cm). Matchtiden är 3 x 15 rullande tid med 5 min paus. Vi fixar matchtröjor, ni svarta matchshorts och matchstrumpor (gärna Puma). Vi duschar alltid efter match. Det är obligatoriskt.

 

Vi är just nu 21 spelare i laget. Till match kommer vi alltid att kalla 14 spelare (12+2). Det innebär att alla utespelare, med oförändrad spelartrupp, ska ha blivit  k a l l a d e  till minst 10/16 matcher när säsongen är summerad. Detta självklart under förutsättning att man kommer och tränar när man är frisk och kan.

 

I dagsläget är Oliwer klar som målvakt, så han kommer få möjligheten att spela alla matcher om han vill och kan. Vincent, Wilmer och Theo har visat intresse. Vår målsättning är att alltid ha två målvakter på match och de kommer att dela på speltiden.

 

För Olle och Wilmer, som båda spelar hockey, kan både träningar och matcher komma att krocka. Där har vi en dialog, så de inte ska behöva välja bort en av idrotterna, utan ska kunna träna och spela matcher i den mån de själva vill, kan och orkar.

 

Ovan innebär att vi inte ser modellen att t ex dela upp laget tre grupper, och kalla två av dem till förutbestämda matcher, som en lösning. Ambitionen är att skicka en tidig kallelse (8-10 dagar) innan match. Svarstiden kommer att vara relativt kort. Detta för snabbt kunna skicka kallelse till någon annan om vi får ett [Kommer ej]. Vid sent återbud, t ex sjukdom, vill vi få meddelande om det både i kallelsen och som ett SMS/mejl.

 

Vår målsättning är att alltid vara tre ledare vid match, då vi också har delat upp tre ansvarsområden/funktioner i samband med match. Skulle en av oss få förhinder med kort varsel, så är vi dessutom alltid minst två. 

 

- Bortamatcher -

Samåkning är både trevligt, hållbart och ekonomiskt. Har man blivit kallad till match och inte själv löser transport, försök i första hand att lösa det med andra föräldrar, i andra hand med oss ledare. Tveka inte att fråga - ingen ska behöva avstå en match för att man inte tar sig dit. Ett körschema är inte en optimal lösning, eftersom alla spelare inte kommer att bli kallade till alla matcher.

 

- Hemmamatcher -

Vi bemannar IBF-kiosken vid våra matcher och kommer att kalla minst två föräldrar. 

 

Ö V R I G T

Denna säsong får vi 125 kr per anmäld spelare som ett Lagbidrag att använda till en aktivitet, t ex cup eller bowling. En del av det bidraget är kopplat just till bemanning av IBF-kiosken.

 

När Giab Concept Cup genomförs i Tranås Idrottshall lördag 15 april ( U P P D A T E R A D ) så kommer P12 ha förmånen att delta helt utan kostnad. För gästande lag har kostnaden tidigare varit 200 kr per spelare.

 

Då vi nu är ett seriespelande lag så kommer P12 att sälja Bollrace-lotter under hösten och en annan aktivitet under våren. Varje spelare kommer att få en lista med 10 bollar/nummer att sälja för 50 kr/st till Bollracet. 20 kr går till en ensam vinnare, 20 kr till IBF Tranås och 10 kr till Barncancerfonden. Vad gäller vårens aktivitet så är den inte klar än.


Nyhetsarkiv
Cupinfo2023-04-11 20:00
Kvarglömt och sarg2022-10-06 17:00