SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information F14 - Träning | Poolspel | Övrigt
2023-10-05 11:00

Här kommer aktuell information om träning, poolspel och en hel del annat. Om förutsättningarna ändras under säsongen, t ex om spelartruppen blir större eller spelschemat justeras, så kan nedan såklart komma att revideras.

T R Ä N I N G

Vi kommer förberedda och i tid till träningen, vilket innebär att man:

- är ombytt och klar vid samlingstiden 16.45* / 17.15

- i svart T-shirt och shorts

- med fylld vattenflaska

 

*) På måndagar behöver vi er hjälp med att bygga sarg när ni lämnar för samling.

 

Ett exempel på träningsupplägg är uppvärmning utan/med boll, matchspel, spel-/teknikövning, matchspel och avslutning (t ex fys).

 

Minst en ledare är alltid kvar i hallen efter träningen, så man har möjlighet att duscha. De som duchar idag vill ha sällskap av fler och gärna någon "mamma" i omklädningsrummet.

 

Sista ordinarie träningen för hösten blir onsdag 20 december. Höstens sista polospel är söndag 17 december. Träning under jul- och nyårshelgen efter ett separat schema. Vårens och säsongens sista poolspel är söndag 25 februari. Sista ordinarie träningen beror på när Giab Concept Cup kommer att spelas.

 

P O O L S P E L

Vi är anmälda till Poolspel F 3-3+mv Gr 1, totalt sex poolspel, varav två på hemmaplan. 

 

Grön nivå är en serieform utan resultat, tabell, poängberäkning och poängliga. Spelformen är 3-3 med målvakt. Matchtiden är 2 x 15 min med fasta byten efter 1,5 min och 5 min paus.

 

Vi fixar matchtröjor, ni svarta matchshorts och matchstrumpor (Puma).

 

Vi duschar alltid efter match. Det är obligatoriskt. Här önskar vi hjälp av några "mammor" i omklädningsrummet. Vi ledare vill gärna först samla laget för en kort avslutning, för att sedan lämna över till er. 

 

Till poolspelen kommer vi att kalla 11 spelare (9+2).

 

Tanken är att använda två målvakter på poolspel och de kommer att dela på speltiden. Detta under förutsättning att två målvakter "finns". Målvakterna ska ha med sig utrustning för att också kunna spela ute, t ex om en av utespelarna blir sjuk matchdagen.

 

Ambitionen är att skicka en tidig kallelse (8-10 dagar) innan poolspel. Svarstiden kommer att vara relativt kort. Detta för snabbt kunna skicka kallelse till någon annan om vi får ett negativt svar. Vid sent återbud, t ex sjukdom, vill vi få meddelande om det både i kallelsen och som ett SMS/mejl. Meddela gärna planerade frånvaro till Fredrik, t ex en resa, så kan vi planera kallelser/spel därefter.

 

B o r t a m a t c h e r

Samåkning är kul, hållbart och ekonomiskt. Har man blivit kallad till poolspel och inte själv löser transport, försök i första hand att lösa det med andra föräldrar, i andra hand med oss ledare. Tveka inte att fråga - ingen ska behöva avstå ett poolspel för att man inte tar sig dit. Ett körschema är inte en optimal lösning, eftersom alla spelare inte kommer att bli kallade till alla matcher. Sedan är det såklart trevligt med många bortasupportrar på läktaren.

 

H e m m a m a t c h e r

Vi bemannar IBF-Kiosken i samband med våra två poolspel hemma. Som förälder blir man kallad till ett av poolspelen efter ett schema. Till Giab Concept Cup kallar vi alla förädrar efter ett schema. En förälder/spelare.

 

Ö V R I G T

F14 är ett pool-/seriespelande lag som denna säsong omfattas av två försäljningsaktiviteter - en på hösten och en på våren.

 

Vi kommer som vanligt att fotas under hösten för leverans av bilder innan jul.

 

Denna säsong får vi 125 kr per anmäld spelare som ett s k Lagbidrag att använda till en aktivitet, t ex cup eller bowling. En del av det bidraget är kopplat just till vår bemanning av IBF-Kiosken under våra två poolspel och Giab Concept Cup.

 

När cupen spelas i Tranås Idrottshall måndag 1 april så kommer F14 ha förmånen att delta helt utan kostnad. För gästande lag har kostnaden tidigare varit 200 kr per spelare. Det innebär alltså att vi har möjligheten använda vårt lagbidrag till något annat kul.


Nyhetsarkiv
Cupinformation2024-03-28 20:00
"Mammamatch" på onsdag2024-03-18 14:00
Cupinfo2023-03-22 19:00
Giab Concept Cup 26 mars2023-02-05 11:00