SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Information F14 - träning | poolspel | övrigt
2022-10-20 09:00

Denna nyhet innehåller aktuell information om träning, poolspel och lite annat. Om förutsättningar ändras under säsongen, t ex om spelartruppen blir större eller spelschemat justeras, så kan denna information komma att revideras.

T R Ä N I N G

Vi kommer i tid, är friska och förberedda till träningen. Det innebär t ex att man:

- är ombytt och klar vid samlingstiden 17.00* / 12.45*

- i svart T-shirt och shorts

- med fylld vattenflaska

 

Ett exempel på träningsupplägg är uppvärmning utan/med boll, matchspel, spel-/teknikövning, matchspel och avslutning (t ex fys).

 

*) Vi behöver hjälp av er föräldrar att bygga om sargen innan och återställa efter träning.

    2 st sargdelar tas bort innan hörnen på långsidan = 4 st sargdelar på varje långsida.

    Sarginstruktion Ängarydshallen

 

En ledare är alltid kvar utanför omklädningsrummet efter träningen, så man har möjlighet att duscha. I dagsläget är det två tjejer (Sigrid och Vera) som alltid duchar. De vill jättegärna ha sällskap av fler.

 

Sista ordinarie träningen för hösten blir onsdag 21 december. Höstens sista polospel är söndag 4 december. Träning under jul- och nyårshelgen efter ett separat schema. Vårens och säsongens sista poolspel är söndag 26 februari. Sista ordinarie träningen för våren blir onsdag 22 mars.

 

P O O L S P E L

Vi är anmälda till poolspel Poolspel F 3-3 Gr1. "Grön nivå" är en serieform utan resultat, tabell, poängberäkning och poängliga. Spelformen är 3-3 utan målvakt, planen 20 x 12 m och s k småmål (90 x 60 cm). Matchtiden är 2 x 12 min med fasta byten efter 2 min. 5 min paus. Vårt förslag till övriga lag att ändra ändra spelformen till spel 3-3 med målvakt, har fått positiv respons. Det innebär att s k poolspelsmål (120 x 90 cm) används och att matchtiden eventuellt kan bli 2 x 16 min.

 

Vi fixar matchtröjor, ni svarta matchshorts och matchstrumpor (gärna Puma).

 

Vi duschar alltid efter match. Det är obligatoriskt. Här önskar vi hjälp av ett par "mammor" att ta över vår funktion i omklädningsrummet. Vi vill gärna först samla laget för en kort avslutning, för att sedan lämna över till er. 

 

Till poolspel kommer vi alltid att kalla minst 10 spelare (9+1). Om vi har två målvakter, minst 11 spelare (9+2), vid några tillfällen minst 14 spelare och vid vårt poolspel hemma den 14 januari hela laget.

 

Vår målsättning är att ha två målvakter på poolspel och de kommer att dela på speltiden. Detta under förutsättning att två målvakter "finns".

 

Ambitionen är att skicka en tidig kallelse (8-10 dagar) innan poolspel. Svarstiden kommer att vara relativt kort. Detta för snabbt kunna skicka kallelse till någon annan om vi får ett [Kommer ej]. Vid sent återbud, t ex sjukdom, vill vi få meddelande om det både i kallelsen och som ett SMS/mejl.

 

Vår målsättning är att alltid vara minst tre ledare, men gärna alla fyra, vid poolspel. Skulle en av oss få förhinder med kort varsel, så är vi alltid minst två. 

 

- Bortamatcher -

Samåkning är både trevligt, hållbart och ekonomiskt. Har man blivit kallad till poolspel och inte själv löser transport, försök i första hand att lösa det med andra föräldrar, i andra hand med oss ledare. Tveka inte att fråga - ingen ska behöva avstå ett poolspel för att man inte tar sig dit. Ett körschema är inte en optimal lösning, eftersom alla spelare inte kommer att bli kallade till alla matcher.

 

- Hemmamatcher -

Vi bemannar IBF-kiosken vid vårt poolspel hemma och kommer att kalla hälften av er föräldrar till det och hälften till Giab Concept Cup. En förälder/spelare.

 

Ö V R I G T

Denna säsong får vi 125 kr per anmäld spelare som ett Lagbidrag att använda till en aktivitet, t ex cup eller bowling. En del av det bidraget är kopplat just till bemanning av IBF-kiosken.

 

När Giab Concept Cup genomförs i Tranås Idrottshall söndag 26 mars ( U P P D A T E R A D ) så kommer F14 ha förmånen att delta helt utan kostnad. För gästande lag har kostnaden tidigare varit 200 kr per spelare. 


Nyhetsarkiv
Cupinformation2024-03-28 20:00
"Mammamatch" på onsdag2024-03-18 14:00
Cupinfo2023-03-22 19:00
Giab Concept Cup 26 mars2023-02-05 11:00