SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
D2
Premiären avklarad
2021-10-12 14:14

Då var vi äntligen framme vid premiären i lördags. Många är vi som längtat efter att få gå och titta på innebandy eller spela inför publik igen.

 

Efter en försäsong som till stora delar varit bra, men med begränsade möjligheter att träningsmatcha så var vi äntligen framme vid premiären. 

 

Husqvarna borta är ingen lätt uppgift var vår tanke inför matchen. Något som också bekräftades när vi väl var igång.

 

Vi har gjort ganska stora omläggningar i det speltaktiska och det kommer att dröja ytterligare veckor/månader innan jag tror att vi känner att vi är "hemma" i vårt taktiska system. 

 

Inledningen av matchen var lite trevande och jag kände att Husqvarna hade lite övertag i boll, men att vi kontrollerade defensiven bra. Tyvärr fick Vilma Wikner kliva av nästan omgående pga en sträckning och vi fick möblera om lite i laget. Vi släppte en del farliga skott, men täppte till detta efter hand och kunde börja ställa om till mer och mer av anfallsspel också. Det kändes riktigt skönt när vi tog ledningen med 1-0 och vi kunde slappna av lite mer i vårt eget spel. Husqvarna replikerade i andra men vi kunde återta ledningen i slutet av mittenperioden. En målsnål tillställning i 40 minuter som skulle förändras.

I den tredje perioden flyttade Husqvarna fram positionerna lite och vi behövde justera vårt spel, vilket vi inte riktigt behärskade och matchen började svänga rätt mycket. Både vi och Husqvarna började nog också bli lite trötta och ytorna öppnade upp sig lite mer än tidigare. Vi rullade med lite avlastande byten för att få energi i laget. Efter en period av svängigt spel tyckte jag att vi började hantera spelet lite bättre mot slutet igen och det kändes skönt när vi gjorde 6-5. Där trodde jag att vi skulle kunna segla hem matchen, men ... Husqvarna gav verkligen inte upp och ett lite slumpartat 6-6 gjorde att slutminuterna blev nerviga.

När vi med 16 sekunder kvar på klockan fick ett offensivt frislag plockade vi vår time-out och drog upp några taktiska riktlinjer. Det var naturligtvis helt underbart när vi direkt på frislaget gör 7-6, men ett klockstrul gjorde att segerjublet sattes lite i halsen då time-outklockan ljöd precis när bollen gått i mål bakom Husqvarna-keepern. Domarna valde dock det enda rätta, att godkänna målet och efter det kunde vi styra bort Husvarna i de återstående 15 sekunderna. Skönt!

 

Säsongens första trepoängare är naturligtvis värdefull att få med sig redan i första matchen, men det viktigaste var att vi tagit tydliga kliv i vårt positionsspel och vår hantering på plan av taktiken. Det här laget och den här taktiken kommer att bli bättre och bättre under säsongen och vårt mål är att se till att vi spelar vår bästa innebandy vid varje tillfälle och att vi får ut max av både spelare och taktik.

 

På fredag är det dags för hemmapremiär då Växjö kommer på besök. Då blir det en ny utmaning och vi hoppas kunna sätta ytterligare prägel på matchen med vårt spel och våra duktiga spelare.

 

/ Peter


Nyhetsarkiv
Läge för revansch2022-02-04 10:51
Ett steg framåt2021-12-06 15:23
Idag väntar nya tag2021-11-19 08:07
En lektion och lärdom2021-10-20 11:19
Premiären avklarad2021-10-12 14:14
Säsong 2020-20212020-08-24 23:44