SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
D2
En lektion och lärdom
2021-10-20 11:19

Då är också säsongens hemmapremiär avklarad. Med ett tydligt bevis för att vi fortfarande är väldigt tidigt i vår utveckling som taktisk enhet och fungerande innebandylag.

 

I fredags var det alltså dags att välkomna Växjö IBK till Tranås för säsongens första hemmamatch. Det var uppenbart att det fanns en del anspänning och nervositet i truppen inför denna match. Det var länge sedan vi spelade inför hemmapubliken och för en del var det t.o.m. första hemmamatchen som seniorspelare i damlaget.

 

Jag tycker att vi inleder bra med ganska tydliga riktlinjer för hur vi ska spela och agera och lyckas också ta ledningen med 1-0. Tjejerna höll sig också bra till taktiken inledningsvis. Sedan blir det ganska snabbt, redan halvvägs in i startperioden uppenbart att Växjö kommit längre som enhet. Deras förmåga att anpassa sig och spela på sina styrkor och våra svagheter var betydligt bättre än vår. De läser oss ganska snabbt och vi har svårt att anpassa och justera vårt spel. Trots lite problem i första tycker jag att vi är med och det står 1-2 på tavlan efter första perioden.

 

Vi hade ett bra taktiskt snack i pausen där vi gick igenom ett antal punkter att tänka på och justera ... men ... vi pratade alldeles för länge ...

Helt MITT fel ... och tyvärr leder det till en utvisning för att vi är försent upp till tekning som Växjö utnyttjar och istället för tagg och pepp för 2-2 så står det helt plötsligt 1-3 och mungiporna pekar lite neråt istället. Det är klart att jag blir förb---ad på mig själv och det kanske även påverkade mig i andra perioden. Det måste vi ta som en läxa och lärdom att hantera den typen av bakslag bättre. Vi kommer ur det vi pratat om och hamnar i en situation där vi gör fel saker och blir väldigt tveksamma i vårt spel.

 

Efter ungefär halva matchen ställer vi om i försvarsspelet och lyckas efter det betydligt bättre med att ha koll på och stänga bort Växjös rörliga anfallspel och snabba skytte. Hade vi hunnit längre i vår träning med anfallspel hade vi kanske kunnat vända matchen lite här, men vi kör fast i uppspelen under resten av matchen och tyvärr kommer vi till för få avslutslägen för att på riktigt ha en chans att komma ikapp.  Det är ett fåtal gånger vi kan spela oss förbi mittplan och etablera ett tryck hos Växjö. Vi noterar att vi spelar 1-4 i första halvan av matchen och 1-1 i den andra halvan. Jag tror inte att det beror på att Växjö slog av på takten utan faktiskt att vårt försvarsspel fungerade bättre efter omställningen.

 

Vi tar detta som ett steg i vår utveckling och något vi tar lärdom av och bygger vidare från. Till helgen väntar en ny match, borta mot Nässjö och då laddar vi om för en bra prestation.


Nyhetsarkiv
Läge för revansch2022-02-04 10:51
Ett steg framåt2021-12-06 15:23
Idag väntar nya tag2021-11-19 08:07
En lektion och lärdom2021-10-20 11:19
Premiären avklarad2021-10-12 14:14
Säsong 2020-20212020-08-24 23:44