2021-12-06 15:23

Då var vi igång igen efter en spelfri helg förra veckan.

I lördags var det dags för möte med obesegrade JIK-ungdom. Det blev spel på "neutral" plan i Huskvarna Sporthall eftersom det var andra aktiviteter i Jönköpings Idrottshus.

Vi kom till match med ordinarie uppställning sånär som på våra långtidsskadade spelare, Wilma Wikner, Maja Pihl och Hedda Ljungberg. Samtliga dessa rehabar nu och vi hoppas de kan börja träna så snart som möjligt.

Jag tycker att vi börjar matchen som vi tänkt och att vi styr JIKs anfall ganska okey under inledningen. Trots detta tar JIK ledningen med 1-0. Vi förändrar lite detaljer i vårt försvarsspel och det gör att vi successivt kan skapa möjligheter till spelvändningar och eget anfallsspel. Det kändes bra att vi började säkra och skapa lite stabilitet bakåt och sedan klarade av att lyfta upp spelet. Det här betyder inte att vi känner oss färdiga med vårt försvarsspel. Det finns flera saker att fortsätta arbeta med, framförallt i spelövergångarna där vi har en tendens att bli lite passiva. Mest troligt för att momenten inte är inövade ännu.

I andra perioden tycker jag att vi lyfter spelet periodvis och faktiskt skapar flera chanser till kvittering. Till slut kommer den också efter en bra bollvinst på JIKs planhalva i powerplay. Det kändes jätteskönt och välförtjänt. Tyvärr kommer JIKs nya ledningsmål lite för snabbt för att vi i det läget skulle kunna skaka dom lite mer. Det kommer efter en snabb spelvändning där vi inte hinner med riktigt och där vi inte sorterar vem som gör vad tillräckligt snabbt.

Efter drygt halva perioden åker vi på en lite "enkel" utvisning som JIK förvaltar väl. Boxplay är ett moment som vi inte heller hunnit arbeta igenom. Allt har sin tid.

Med en sekund kvar av andra får vi en straff efter att Tindra kommit fri. Tyvärr förvaltar vi inte den. Det var synd och kunde varit en extra injektion inför sista perioden.

I sista tycker jag dock att vi periodvis driver matchen. Vi skapar flera chanser och har bl.a. ett stolpskott. Vi vinner sista periodens skottstatistik och jag tycker att alla tjejerna står upp bra och visar att de vill vinna, inte ger sig och försöker hela vägen in.

Lördagens match känns som ett tydligt steg framåt. Nu ska vi fortsätta slipa på försvarsspelet och på riktigt börja arbeta med anfallsspel, box- och powerplay.

Jag ser verkligen fram emot resterande matcher där jag hoppas att vi kan visa upp att vi blir bättre och bättre som enhet och lag. Hösten sista match kommer nu på söndag då Skillingaryd kommer på besök till Tranås. Matchstart 14.00.